Varmepumpe luft til vand - vi rådgiver og monterer

VKT VVS er specialister i varmepumper

At varme sit hus op med olie eller naturgas er for mange en stor årlig udgift. Derfor vælger flere og flere en både billigere og grønnere løsning i form af en luft til vand-varmepumpe, der kan opvarme boligen og dens brugsvand vha. udeluften.

Selvom en varmepumpe luft til vand er en stor investering, bør du i dette tilfælde tænke langsigtet. Gennem de årlige besparelser, du vil gøre dig, vil pumpen efter få år være tjent ind igen. Dog bør du altid basere din investering på faglig rådgivning på området – det forkerte valg kan nemlig blive en dyr affære.

Vi hos VKT VVS er specialiseret i rådgivning og montering af varmepumper. Ønsker du en varmepumpe i din bolig, er du dermed landet det rette sted. Fra vores adresse i Vanløse kører vi ud til kunder på Amager, i Dragør og Kastrup for at vejlede samt at installere varmepumper.

En varmepumpe luft til vand er et mere klimavenligt valg

En varmepumpe luft til vand udnytter udeluftens varmeenergi og genbruger den til at opvarme din bolig samt dit brugsvand. Pumpen forbindes med din boligs centralvarmesystem, der via varmtvandsbeholderen forsyner dine radiatorer med varme og dine vandhaner med varmt vand. 

Nogle af de største fordele ved en luft til vand-varmepumpe er, at varmen fra pumpen er vedvarende energi, samt at den leverer ca. 3,5-5 gange så meget varmeenergi, som den bruger i el-energi. Det gør den dermed til et både økonomisk og langt mere klimavenligt alternativ til andre opvarmningsløsninger.

Hvor er det bedst at placere en varmepumpe luft til vand?

Har du investeret i en varmepumpe luft til vand, er der nogle ting, du skal have tænkt over i forbindelse med dens placerings, da din pengepung vil lide hårdt, hvis anlægget ikke placeres korrekt fra start.

Anlægget skal monteres både indenfor og udenfor, da et af varmepumpens moduler skal suge luft udefra og ind i en kompressor.

Anlæggets indedel bør monteres et sted, hvor den ikke generer for meget, såsom i et bryggers. Det ideelle vil være at placere den på en af boligens ydermure, hvor udedelen opsættes på den anden side af muren. Således sættes begge moduler så tæt på hinanden som muligt, hvilket holder rørføringen på et minimum og skaber grundlag for maksimal effektivitet. 

Det er især vigtigt at få monteret anlæggets udedel det rigtige sted fra start. Årsagen hertil er, at der er regler for varmepumpens støjniveau, og nogle kommuner sætter ekstra store krav i tæt bebyggede områder. Derfor kan du med fordel følge disse råd til en god placering:

  • Hold placeringen væk fra opholdsrum som f.eks. stue og soveværelse samt din terrasse.
  • Sørg for at placere udedelen omkring 15-20 cm fra husmuren, så den kan suge luft ind.
  • Da der skal være adgang til luftstrømmen, skal forsiden på udedelen altid holdes fri.
  • Hæv udedelen mindst 10 cm over jorden ved at sætte den på fødder, så der ikke dannes is fra kondensvand om vinteren.
  • Placér den så tæt på indgangen til indedelen som muligt, da mindre rørføring gør den langt mere effektiv.

Få et uforpligtende tilbud

Når det drejer sig om varmepumper, er der en del forskellige muligheder. Vi lytter altid til dine ønsker og sørger for faglig rådgivning, så vi sammen finder den rette løsning for dig. Du er mere end velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, hvis du ønsker flere oplysninger om de forskellige løsninger indenfor varmepumper, vi arbejder med.

Vi er klar på en snak og giver også gerne et uforpligtende tilbud på en god pris.

Du kan ringe til os på telefon 52506633 eller sende en mail til mba@vktvvs.dk.

Få uforpligtende tilbud

Skriv en besked til os og vi vender tilbage hurtigst muligt.